Gabriel García Márquez mor als 87 anys

S’organitzaran nombrosos actes per homenatjar l’escriptor colombià

Per Carla Genís, 18 d’abril del 2014

El premi Nobel de literatura el 1982 ha mort aquest dijous Ciutat de Mèxic, on residia des de feia anys. Des de principis de setmana, l’escriptor ja havia ingressat a l’Instituto Nacional de Ciencias Médicas Salvador Zubirán, a Mèxic, afectat per un quadre pulmonar que li ha costat la vida.

Els seus familiars ja han anunciat que el cos de García Márquez serà incinerat en un acte privat. Així s’ha donat a conèixer a través d’un comunicat llegit per Jaime Abello, director de la Fundació Gabriel García Márquez per al Nou Periodisme Iberoamericà, i per María Cristina García Cepeda, directora de l’Institut Nacional de Belles Arts.

D’altra banda, el proper dilluns dei 21 d’abril la ciutat de Mèxic li rendirà un gran homenatge al Palau de Belles Arts, lloc on s’han acomiadat grans artistes com ara la pintora Frida Kahlo o el còmic Mario Moreno, Cantinflas.

Gabriel García Márquez

L’escriptor Gabril García Márquez Font: El País

 

 

La novel•la inacabada de García Márquez

Segons ha donat a conèixer el diari El Periódico en una entrevista concedida l’any 2013 a l’amic de l’escriptor Plinio Apuleyo Mendoza, existeixen dues versions d’una possible novel•la que el premi Nobel de Literatura, resident a la ciutat de Barcelona durant alguns anys de la seva vida, podia haver començat, però mai va acabar. “En agosto nos vemos” és el títol al qual pot fer referència la nova novel•la, que recorda a un dels contes ja publicats per l’autor.

I és que des de 2004, quan va publicar “Memoria de mis putas tristes”, García Márquez no ha tornat ha llençar cap obra nova al mercat, al marge d’una recopilació d’articles, “Yo no vengo a decir de un discurso”. Aquest abandonament per publicar va anar en paral•lel a la seva desaparició de la vida pública, que es va veure accentuada l’any 1999 quan li van diagnosticar un càncer limfàtic.

 

Enllaços d’interès:

Més informació sobre la mort de l’escriptor al diari El País 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s